***Huom! Jäsenkorjauksemme on toistaiseksi tauolla. Sumnan tutuissa tiloissa kalevalaista jäsenkorjausta tekee edelleen Tanja Jalas.***

Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalainen perinnehoito, jossa hoidetaan kehoa kokonaisvaltaisesti – samalla mielikin tuppaa rauhoittumaan. Hoidossa parannetaan sidekudosten aineenvaihduntaa, mobilisoidaan niveliä ja suostutellaan lihaksia liikkuvammiksi. Hoito on pehmeää, kivutonta ja rauhallista – en joikhaa enkä niksauttele, vaan annan omien liikkeittesi auttaa kehon oikeiden linjausten palauttamisessa.

Hoito aloitetaan kehon tasapainon analysoinnilla. Jalat käsitellään hoitopöydällä pehmein liikkein ja ylävartalo yleensä penkillä istuen. Tavallisesti hoidon aikana käsitellään jalat, selkä ja niska, tarpeen mukaan myös kädet saavat osansa huomiosta. Hoidon eteneminen riippuu aina asiakkaan tarpeista muistaen kuitenkin, että keho on kokonaisuus ja esimerkiksi selkäkivun syy voi hyvinkin löytyä jalkapohjasta.

Hoito raukaisee ja rentouttaa, joten päiväunille tai varhaiselle nukkumaan menolle kannattaa varata aikaa. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi hoidon jälkeen tulee välttää raskasta liikuntaa päivän tai parin verran. Saunominen ja alkoholikin kannattaa jättää seuraavaan päivään.

Ennakoivana hoitona jäsenkorjauksessa voi käydä yksittäisiäkin kertoja, mutta pitkäaikaiset vaivat vaativat usein muutaman hoidon sarjan. Moni hyötyy suuresti säännöllisestä jäsenkorjauksesta.

Mihin jäsenkorjaus auttaa?

Milloin ei voi hoitaa?

Hoidon jälkeen

Merisuolakääreen ohje

Kalevalainen jäsenkorjaus on EU-nimisuojattu. Toimintaa organisoi ja koulutuksesta vastaa Kansanlääkintäseura ry.