19.5. Metsäjoogavaellus (Meiko, Kirkkonummi)

Metsän tuoksu, maa jalkojesi alla, lammen pintaan heijastuva taivas. Kehon liike, mielen rauha, metsän taika. Metsäjooga.

Tutkimusten mukaan jo 20 minuutin oleskelu metsässä laskee verenpainetta ja kohottaa mielialaa. Mieli rauhoittuu ja keho rentoutuu, on helpompi olla. Jooga puolestaan mm. voimistaa, helpottaa lihaskireyksiä, parantaa verenkiertoa ja lisää liikkuvuutta. Metsäjoogan edut ovat siis kiistattomat!

Sumnan metsäjooga järjestetään neljännen kerran, nyt hieman pidemmän iltavaelluksen merkeissä. Luonnonrauhaan sinut opastaa Sumnan Suvi, joka on ekologian ja ympäristönhoidon maisteri, biologian opettaja, kokenut joogaopettaja, retkeilijä ja metsissä hortoilija. Metsäjoogan harjoituspaikaksi Suvi valitsi yhden lempipaikoistaan: Meikon luonnonsuojelualueen Kirkkonummella.

Menemme metsään yhdessä. Kokoonnumme Meikon ulkoilualueen parkkipaikalla ja laskeudumme yhdessä harjoituksen hiljaisuuteen, luontoyhteyteen. Kävelemme illan aikana noin 5 km pysähtyen välillä tekemään harjoitusta metsän siimeksessä, veden äärellä, kallioilla ja kukkuloilla. Harjoituksen päätteeksi palaamme parkkipaikalle, ellet halua vielä jäädä metsän syliin viettämään iltaa.
AIKA: sunnuntai 19.5. klo 18-21
PAIKKA: Meiko, Kirkkonummi

MITÄ MUKAAN: Tarvitset mukaasi joustavat, säänmukaiset vaatteet, päähineen, polkukävelyyn sopivat kengät ja juomapullon. Metsäjoogassa et tarvitse joogamattoa, mutta haluat ehkä ottaa mukaan pienen istuma-alustan, mikäli maa on kostea.

SAAPUMINEN: Meikon ulkoilualueelle löydät laittamalla navigaattoriin osoitteeksi Korsolammentie. Autotien päässä on vedenpuhdistamon jälkeen parkkialue, tavataan siellä opastaulun luona klo 18.00 ja jatketaan matkaa yhdessä.

HINTA: 30€

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu Sumnan Holvikaupassa. Tapahtuma toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on 15.5. mennessä vähintään 5.

HUOM! Metsäjooga opettaa sopeutumista luonnon kulkuun, joten ainoastaan todellinen myrsky siirtää tapahtuman toiseen päivään. Ilmoittautuminen on sitova, maksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan. Voit kuitenkin antaa paikkasi ystävällesi, mikäli olet estynyt saapumasta muista, kuin terveydellisistä syistä. Metsäjooga on turvallista, mutta retkeilijällä kannattaa toki aina olla tapaturmavakuutus kunnossa. 🙂